Vinarija Vukoje

Alkoholni proizvodi

Trebinje: Otac i sin vinima osvajaju Ameriku
Vina iz trebinjskog "Podruma Vukoje" poznata na svim kontinentima. Dobitnici više od 100 zlatnih medalja za kvalitet. Vina iz ovih vinograda su išla i na bečki dvor.

Vina nastala od grožđa sa Carskih vinograda nadomak Trebinja, mikrolokaliteta sa kojeg su se u vreme Austrougarske monarhije ekskluzivno otpremala na bečki dvor, danas su zahvaljujući "Podrumima Vukoje" nadomak Trebinja, čiji su vlasnici otac i sin Zoran i Radovan Vukoje, dostupna i običnim ljudima, turistima i ljubiteljima božanske kapljice.

Vinarija Vukoje: Zvanično i najbolja u jugoistočnoj Evropi

Pored činjenice da vinarija "Vukoje" poslednju deceniju važi za najbolju vinariju u BiH, od ove godine je zvanično i najbolja u jugoistočnoj Evropi. Proglašeni su na 11. regionalnoj konferenciji turizma i etno-gastronomije održanoj u beogradskom Sava centru. Ima dobrih vinarija iz Hrvatske, Slovenije, Grčke, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Mekedonije... ali pravi prethodnik svim njih i najbolja vinarija ipak dolazi iz Trebinja.

Vinarija Vukoje

Od 1982. godine se bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim “barrique” bačvama u podrumima osam metara ispod zemlje. Proizvodnja je isključivo usmjerena na kvalitet što pokazuju i mnogobrojna priznanja iz zemlje i inostranstva.  Ove godine proglašena je najboljom vinarijom Jugo-istočne Evrope i jedina vinarija u regionu koja je proizvela i prvo prirodno pjenušavo vino. Vinska galerija na šestom i sedmom spratu vinarije, kapaciteta 300 mjesta, sa panoramskim pogledom na grad i vinograde, stvrstava je među nezaobilazna odredišta ljubitelja vina. Ova vinarija je, za svoja vina, dobila zlatne medalje za kvalitet u Parizu, Ženevi, Milanu, Bergamu, Pragu,Briselu i Beču AWC.

Carski vinogradi se nalaze na lokalitetu Ušće 10 km od Trebinja na ušću dvije rijeke, Trebišnjice i Sušice. Te vinograde je krajem XIX vijeka Austrougarska monarhija proglasila najpogodnijim za žilavku te je tu na površini od 2 hektara podigla čuvene Carske vinograde.

Vinarija Vukoje

Vina

Vrhunska Vina: Hercegovačka žilavka Vukoje, Hercegovački vranac Vukoje, Tribunia Vukoje chardonnay. Tribunia Vukoje rose, Tribunia Vukoje cabernet, Tribunia Vukoje merlot, Tribunia Vukoje pinot noir, Vukoje 30- syrah, Vranac Vukoje rezerva, Zlatna selekcija crveno, Zlatna selekcija bijelo, Carsko vino.

Svi proizvodi imaju i drvena ekskluzivna pakiranja.

Površina vinograda: 50 000m2

Ostali proizvodi:

Rakije: Hercegovačka zlatna lozovača 0,75 l, Hercegovačka travarica 0,75 l, Vukoje bitter "eliksir života" 0,75 l. Svi proizvodi imaju i drvena ekskluzivna pakiranja.